El Castell va acollir l’acte de presentació a Cornellà de ‘La ciudad de las tormentas’

El periodista Raúl Montilla va presentar, ahir al vespre al Castell, la seva novel·la La ciudad de las tormentas, ambientada a la Barcelona de principi del segle XX. na obra que, segons va explicar l’autor, reflecteix una època de canvis, «com el pas de la societat rural a la industrial, o la primera gran migració que van viure Barcelona i la seva rodalia».

La novel·la, publicada per Septem Ediciones el 2006, presenta una societat convulsa, «on la violència era molt present», comenta Montilla. Un dels fets que atreu la mirada de l’autor és que, al primer terç del segle XX, «s’estan creant uns conflictes que desembocaran a la guerra civil espanyola ». Justament, l’autor treballa en un nou projecte literari que recollirà l’avenç de les tropes franquistes per la comarca del Baix Llobregat en el seu camí cap a la capital de Catalunya.

Montilla considera que l’època i els fets que es descriuen a La ciudad de las tormentas «passen molt inadvertits», i això, juntament amb els canvis que van tenir lloc en aquell període, és el que li va despertar la «curiositat» per escriure la novel·la: «Llavors hi havia necessitat de lluitar. Ara sembla que tot el que es necessita és comprar una pantalla plana», diu.

En la foto presentació en el Castell de Cornellà, a cargo del alcalde de la ciudad, Antonio Balmón. (21 de marzo del 2007).

A %d blogueros les gusta esto: